TV’lerde çalışan 250 şoföre haciz şoku: “Patron kayıp, bakan duruma el koysun”

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:47 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:52 pm

TV kanallarına hizmet veren Han Ulaşım Organizasyon hacizle karşı karşıya kaldı. Şirkette çalışan 250 şoför ise mağdur edildi. Konuyu gündeme taşıyan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a çözüm çağrısı yaptı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından aralarında CNN TÜRK, SHOW TV, Kanal D ve NTV’ye hizmet veren Han Ulaşım Organizasyon hacizle karşı karşıya kaldığını ve şirkette çalışan 250 şoförün mağdur edildiğini yazdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a çözüm çağrısı yapan Yarkadaş’ın konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

“Bu sabah CNN TÜRK, NTV, SHOW, ATV ve KANAL D’ye ulaşım hizmeti veren HAN ŞİRKETLER GRUBU’na bağlı olarak çalışan 250 şoför adına arayan emekçi bir ağabeyimiz yaşadıkları sorunu aktardı. Seslerini ise Çalışma Bakanı Sn. Zehra Zümrüt’e duyurmamı istedi. Emekçilerin sorunu şu:

Adı geçen kanallara taşeron ulaşım hizmeti veren HAN GRUBU, yaşadığı ekonomik problemler yüzünden 250 emekçinin parasını ödememiş. Şirkete farklı borçlardan dolayı haciz geldiği için araçlara yakalama kararı çıkarılmış. Şoförler de araçlarını geri çekmiş. Şu an muhatap yok!

Şirketin sahibi Cengizhan Parmaksız’a kimse ulaşamıyor. 250 şoför ise ne yapacağını şaşırmış durumda. ATV, CNN TÜRK, Kanal D, NTV ve SHOW, şirkete karşı yükümlülüklerini yerine getirmiş. Şirkete borçları yok. ATV, 1 Ocak itibariyle şirketle sözleşmesini fesh etmiş.

“PATRON KAYIP, BAKAN DURUMA EL KOYSUN”

Beni 250 şoför adına arayan ağabeyimiz, ‘CNN TÜRK, SHOW ve diğer kanallar bu işten sorumlu değil. Şirkete borçları yok. Onlar da bugün mağdur oldu. Araçlarımızı geri çektik. Habere taksiyle gittiler. Biz Çalışma Bakanı’ndan duruma el koymasını istiyoruz. Patron kayıp’ dedi.

Şirketin üç ayrı kuruluşu var. Çalışanlar HAN ŞİRKETLER Grubu olarak belirtiyor firma ismini. Ticaret Sicil’de ise Han Organizasyon Turizm ve Servis Taşımacılığı olarak geçiyor. İsim hakkı yüzünden de ihtilaf yaşanıyor. Cengiz Parmaksız, Galip Öztürk’ün de eski ortağı.”