Tuzla’da tersanede patlama! 1 işçi hayatını kaybetti 1 işçi yaralı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:11 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 4:40 pm

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki tersanede bir geminin atık deposunda meydana gelen patlamada sonucunda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde sabah saat 10.30 sularında tersaneler bölgesinde patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki işçi tersanede çalışma yapmak için geminin atık deposuna girdi. Çalışma sırasında geminin atık deposunda, gaz sıkışması sonucu patlama yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile AFAD ekipleri sevk edildi. Patlama meydana gelen noktada yapılan incelemede 1 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de hafif şekilde yaralandığı tespit edildi. Yaralı işçi tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, patlamanın saat 10.30 sıralarında gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Saat 10.30 sularında Tuzla İlçemiz Tersaneler bölgesinde yürütülen çalışmalar sırasında bir geminin atık deposunda gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiştir. Patlamada bir işçi hayatını kaybetmiş olup, bir işçi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olaya itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale etmiş, yaralı işçi tedavisi sağlık ekipleri tarafından ayakta yapılmıştır.” 

TMO silosundaki patlamada can kaybı ikiye çıktı