Tuzla’daki yangında patlama! Yaralılar var… İşte patlama anı

Yayın tarihi: 18 Eylül 2019 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2019 Çarşamba 4:43 pm

Tuzla’da Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesindeki bir fabrikada çıkan yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikadaki yangın rüzgarın etkisiyle yol kenarındaki ağaçlara sıçradığı bildirildi. Söndürme çalışmalarının ilerleyen saatlerinde yanan fabrikada patlama oldu. Yakıt tankının patlaması sonucu yaralananlar var. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir polyesyer fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın nedeniyle olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangında, alevlerin  itfaiye aracına da sıçradı. Araçtaki yangın  ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın sırasında fabrikadaki bir tank patladı. Patlamanın etkisiyle tanktan kopan parçalar etrafa ve yakındaki ormanlık alana sıçradı. Olayda yangına müdahale eden iki itfaiye personeli yaralandı.

Olay yerinde hazır bulundurulan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralıya olay yerinde müdahale edildi.

Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

YANGIN ÇATIDA BAŞLADI

Olay yerinde yapılan ilk belirlemelere göre yangının çatıda başladığı öğrenilirken, yangının asıl çıkma nedeni henüz belirlenemedi.

VALİLİK: 7 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ, 2 İTFAİYECİ PATLAMADA YARALANDI

İstanbul Valiliği, Tuzla’daki yangında 7 kişinin dumandan etkilendiğini 2 itfaiyecinin ise patlamada yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İtfaiye, AFAD ve UMKE yetkililerinden alınan bilgilere göre; Tuzla Aydınlı Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren asfalt ve kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada bugün saat 11.40’sıralarında yangın meydana gelmiştir. Sözkonusu yangına; itfaiye, 112 ACİL, AFAD KBRN ve UMKE KBRN ekipleri ile Orman Yangın Söndürme ekiplerince müdahale edilmektedir. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan 2’si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi etkilenerek hastaneye sevk edilmiş, yapılan ayakta müdahale sonrası taburcu edilmişlerdir. Ayrıca fabrika içerisindeki bir kazanın infilak ederek itfaiye aracına isabet etmesi neticesinde yaralanan 2 itfaiyecimiz de 112 ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Yangının başlangıcından beri halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir duruma rastlanmamıştır.”

İBB’den Tuzla’daki fabrika yangınıyla ilgili açıklama