Tuzla Piyade Okulu’nda ‘Atatürk fotoğrafı’ kriziyle gündeme gelen teğmenler hakkında dikkat çeken iddia

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 8:34 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 3:41 pm

Yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istemeyen öğrencilerle diğer öğrenciler arasında çıkan arbedeyle gündeme gelen Tuzla Piyade Okulu’ndaki teğmenlerin, 2022 yılında alt devrelerini tarikat toplantılarına çağırdıkları anlara ait olduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı.

Tuzla Piyade Okulu’nda, 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle birlikte hareket eden teğmenlerin Kara Harp Okulu yıllarında alt devrelerini Nurculara bağlı bir cemaate çağırdığı görüntüler ortaya çıktı.

10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle aynı koğuşta kalan bir başka teğmenin alt devrelerini Nurculara bağlı bir cemaate çağırdığı görüldü.

Teğmenler henüz Kara Harp Okulu’ndayken 22 Nisan 2022’de kayda alınan videoda yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren teğmenlerin tarikata çağırdığı subayın olayı şöyle anlattığı görüldü:

“F.A. benimle sohbet etmek çağırdı, müsait olmadığımı söyledim. Ardından okula geldi. Gittiği yerden bahsetti. Rahat ettiklerini ve huzurlu olduğunu söyledi. Harp Okulu’nun tarzından arındıklarını söyledi.” Teğmenlerin “Gittikleri yer neresi” sorusuna ise alt devre “Derslerin işlendiği yer komutanım. Medrese tarzı yerler. Ev tarzında sohbet ettikleri yerler. Ardından Atatürk’e konu geldi. Ben ona Atatürk’ün okulda okuduğunu söyledim, Atatürk’ü neden sevmediğini sordum. Sevdiğini ama orası ona kendisini huzurlu hissettirdiği için gittiğini söyledi. Peygamberi sevmeyenler olduğunu söyledi. Aramızda bir tartışma oldu. Zorunluluk ve vefa konusunu açtı”

“Sana bir vasıtasıyla mı ulaştılar” sorusuna “evet” yanıtını veren alt devre topluluğun adı sorulduğunda “Nurcular komutanım” dedi.

Alt devresini tarikata çağıran F.A. yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan A.A. ile birlikte okuldan uzaklaştırılan teğmenlerden biri.

Tuzla Piyade Okulu’nda Atatürk fotoğrafı kavgası! İşin içinden cemaat yapılanması çıktı

Kaynak: TELE1