Tüyler ürperten otopsi gösterisi

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 9:45 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 9:45 am

İngiltere’de canlı otopsi izlenecek. Dünyanın ilk yarı sentetik insan kadavrası, izleyicilere anatomi, fizyoloji ve patoloji ile ilgili her şeyi öğretmek için kullanılacak; öldükten sonra otopsi nasıl yapılıyor bunu canlı olarak izleyecekler.

Bu yaz İngiltere’ye canlı bir otopsi turu geliyor. Bu deneyim ülkenin birçok şehrinde izlenebilecek. Katılan kişiler otopsi sırasında neler yapılıyor, kişinin ölüm nedeni nasıl belirleniyor gibi durumları öğrenme şansına sahip olacaklar.

Bundan önce tıp öğrencilerinin şahit olduğu eğitim, halkı da bilinçlendirmek adına yapılacak. Anatomist Samuel Piri, süreç boyunca klinik ekibin neler yaptığına dair izleyicilere rehberlik edecek ve konukların karmaşık insan anatomisine bir göz atmasını sağlayacak.
Dünyanın tek yarı sentetik insan kadavrası üzerinde yapılacak olan ‘Ölüm Sonrası’ adı verilen ilginç deneyimde, bir kişinin nasıl öldüğünü doğrulamak için neyin araştırılması gerektiğine, baş ve boyun, karın ve göğsün diseksiyon ve muayenesine bakıldığı ve sonunda ölümün nasıl gerçekleştiğine dair bir sonuca varıldığı gösterilecek. Samuel Piri, “Son teknoloji kadavramızı kullanarak sizi tam anlamıyla ölüm sonrası sürecin bağırsaklarına götüreceğiz, burada gerçek örneklerle el ele alma, gerçek teknik inceleme yapma ve hatta nedenini belirleme şansına sahip olacaksınız. Bir kişinin nasıl, ne zaman ve neden öldüğünü öğrenmek için otopsi yapılır. Ayrıca patologlar bu sayede hastalığın nasıl yayıldığını daha iyi anlar” şeklinde konuşuyor. Tüyler ürperten etkinlik, 26 Eylül 2021’de Liverpool’da izlenebilecek.