Tutuklu kadında koronavirüs çıktı, savcı dahil 10 kişi karantinaya alındı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 10:00 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 10:00 pm

Kahramanmaraş’ta sevgilisinin yüzüne kezzap attığı gerekçesi ile tutuklanan kadında koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine kadını sorgulayan savcı, katibi, 4 polis ve avukatın da aralarında bulunduğu 10 kişi evlerinde 14 gün karantinaya alındı. Koronaya yakalandığı belirlenen Fatma Ö. ise tedaviye alındı.

45 yaşındaki Fatma Ö., Kahramanmaraş, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi İsmet Paşa Mahallesi’ndeki bir av bayisinde eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Gürkan K’nin yüzüne kezzap atarken yaralanmıştı.

3 Haziran’da yaşanan bu olay sonrası Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan Fatma Ö.’nün taburcu edilmesinin ardından Kahramanmaraş’a getirildi.

Zanlı, sevk edildiği adliyede savcıya verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Fatma Ö’ye, cezaevine konulmadan önce yKovid-19 testi yapıldı.

Testin pozitif çıkması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri durumu cezaevi yönetimine bildirdi. Bunun üzerine Fatma Ö, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

Fatma Ö.’nün Kovid-19 olduğunun anlaşılması üzerine zanlıyı Kayseri’den, Kahramanmaraş’a getiren 2’si kadın 4 polis ile Kahramanmaraş Adliyesi’nde görevli cumhuriyet savcısı, zabıt katibi, avukat ve şüphelinin yakınlarının da aralarında yer aldığı 10 kişi evlerinde 14 gün karantinaya alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin Fatma Ö. ile temas etmiş olabileceği kişilere ilişkin filyasyon çalışmasının ise sürdüğü aktarıldı.