Tutuklu gazeteci Murat Ağırel’in 8 yaşındaki kızından mesaj

Yayın tarihi: 18 Nisan 2020 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2020 Cumartesi 2:48 pm

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel’in eşi Dilek Ağırel ve Avukatı Onur Cingil, Ağırel’in durumuyla ilgili bilgi verdi. Dilek Ağırel, kızlarının “Babamın özgürlüğüne üzülüyorum” dediğini aktardı.

TELE1 programcısı ve Yeniçağ yazarı tutuklu Gazeteci Murat Ağırel’in eşi Dilek Ağırel ve Avukatı Onur Cingil, AKP ile MHP’nin hazırladığı infaz değişikliğinin ardından Atakan Sönmez’le Satır Arası programına bağlandı.

Dilek Ağırel ve Onur Cingil Meclis’teki son dakika değişikliğinin tutuklu gazetecilerin serbest kalmaması için düzenlemeye sokulduğunun altını çizdi.

8 YAŞINDAKİ KIZINDAN AĞIREL’E MESAJ

Ağırel’in eşi 8 yaşındaki kızının sürece çok üzüldüğünü belirterek kendisine söylediklerini şu şekilde aktardı:

“Babam bir gemici olsaydı ve uzaklara gidip uzun süre gelmeyecek olsaydı onu çok özlerdim ama üzülmezdim. Bu şekilde babamın özgürlüğünü aldılar elinden ben babamın özgürlüğüne ağlıyorum.”

NE OLMUŞTU?

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde, ceza indirimi kapsamından çıkarılan suçlar arasına Milli İstihbarat Kanunu’na (MİT) karşı suçlar da eklenmişti. Bu son dakika değişikliği, gazetecilerin cezaevinde tutulabilmesi için yapıldığı yorumlarına neden olmuştu.

MİT Kanunu: Gazetecileri içeride tutmak için kişiye özel yasa çıkardılar