Tutuklu Can Atalay’ın üyesi olduğu TBMM komisyon toplantısında “tutuklu hakları” alt komisyonu kuruldu!

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 3:32 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 6:32 pm

Tutuklu olduğu için üye Can Atalay’ın katılamadığı TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun ikinci toplantısında tutuklu hakları alt komisyonu kurulmasına karar verildi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, ikinci toplantısını tutuklu bulunan komisyon üyesi TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın katılamadığı ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Komisyon Başkanı Derya Yanık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada toplantıda “Tutukluu ve Hükümlü Hakları” adıyla bir alt komisyon kurulması kararı alındığını açıkladı.

Derya Yanık paylaşımında, “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuzun ikinci toplantısını bugün icra ettik. – Tutuklu ve Hükümlü Hakları, – Göç ve Uyum, -Çocuk Hakları, Alt Komisyonlarının kurulması kararlarımız oy birliğiyle oluşturulmuştur. Milletimize ve Meclisimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

TİP’TEN TEPKİ

TİP ise sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. TİP’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, bugün bir üyesi cezaevinde rehin tutulurken toplandı. Depremzede yurttaşlarımızın oylarıyla seçilen ve halkı için mücadele etmesi engellenen #CanAtalayaÖzgürlük!” ifadelerine yer verildi.

Can Atalay cezaevinden ilk soru önergelerini verdi!