İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu 16 Eylül'de tutuklandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, tutuklanması öncesinde parti değiştirmesi yönünde tehditler alan Hasan Mutlu'nun, belediyeye yönelik operasyon yapılacağına dair duyumlar üzerine sol bacağındaki rahatsızlık için acil olarak ameliyat olduğu ve 9 Eylül'de taburcu edildiği öğrenildi.

Kayseri'de taşınma kavgasında nakliyeci bıçaklandı
Kayseri'de taşınma kavgasında nakliyeci bıçaklandı
İçeriği Görüntüle

Taburcu olduktan 4 gün sonra gözaltına alınan Mutlu'nun cezaevinde ağrı ve şikayetleri nedeniyle Silivri Devlet Hastanesi’ne götürülerek kontrolden geçirildiği öğrenildi. Belediye kaynaklarından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, kendisine yönelik operasyon yapılacağına dair duyumlar ve söylemlerin olduğu dönemde, sol bacağındaki rahatsızlık nedeniyle acil olarak ameliyat olmuştur. 9 Eylül Salı günü taburcu olmuş; ancak 13 Eylül günü kontrol ve tedavi süreci tamamlanamadan tutuklanmıştır.

Cezaevi sürecinde ağrıları ve şikayetleri artan Sayın Mutlu, bugün (22 Ekim) Silivri Devlet Hastanesi’ne götürülerek gerekli kontrolleri yaptırmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapar, hassasiyet ve ilginiz için teşekkür ederiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ