Tutuklu ailelerine polis müdahalesi! HDP’li başkan gözaltında

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 6:06 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 6:06 pm

İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen tutuklu aileleri polis tarafından engellendi. HDP ilçe eş başkanı gözaltına alındı.

İstanbul Adliyesi’nde “Adalet Nöbeti” ve “Cumartesi Anneleri”nin basın açıklamalarının ardından açıklama yapmak isteyen tutuklu ailelerine polis tarafından izin verilmedi.

Yaşanan arbedede HDP Bahçelievler İlçe Eş Başkanı Fatma Çatar gözaltına alınırken destek amacıyla tutuklu ailelerinin yanında bulunan HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu ve Dilşat Canbaz, polisin müdahalesine tepki gösterdi.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, “Arkadaşlar bir kez daha gözlerimizle gördük. Hep birlikte yaşadık. Anneler seslerini duyurmasınlar diye, cezaevlerindeki katliam kamuoyu tarafından bilinmesin diye, yaşanan baskılar bilinmesin diye burada açıklama yapmamız dahi engelleniyor” dedi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise “Bugün bize yasak olan yarın herkese yasaktır. Bugün bize yapılan bu ülkenin geleceğine yapılandır. Bugün hapishanede yapılan bu ülkenin sokaklarında gezenler, kendilerini özgür sananlar özgür olmadıklarını bilsin diyedir” şeklinde konuştu.

İstanbul Adliyesi’nde “Adalet Nöbeti” devam ediyor