Tutuklanan HDP’li Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2022 Pazar 9:05 am - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 9:05 am

Tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel‘in ifadesinde kararı “Bir seçim propagandası” olarak nitelediği, hakimliğin ise kaçma şüphesi görerek tutuklama kararı verdiği ortaya çıktı.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in ifadesi ve hakimlik tarafından verilen kararın gerekçesi ortaya çıktı. Sevk edildiği İstanbul Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren Semra Güzel, tutuklama kararını “Bir seçim propagandası” olarak niteledi.

“BİR SEÇİM PROPAGANDASI”

Güzel, “Bir kısım fotoğrafların da içinde bulunduğu gizli tanık beyanlarıyla içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP’dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Hakimlik ise Semra Güzel hakkında henüz yeterli delillerin toplanmadığını ve kaçma şüphesi olduğunu savunarak tutuklama kararı verdi. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği kararında, “şüpheli Güzel aleyhine beyanlar, HTS kayıtları, baz bilgileri, terör örgütü mensuplarıyla birlikte sözde askeri eğitim alanında çekilmiş fotoğrafların bulunması ve tüm dosya kapsamında şüphelinin suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı, şüphelinin tüm aramalara rağmen bulunamaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve bu karara istinaden ifadesinin alınmış olmasıyla, eylemin sabit görülmesi halinde alması muhtemel ceza miktarı da dikkate alındığında kaçma şüphesi bulunduğu anlaşıldığından tutuklamanın ölçülü olduğu” değerlendirmesine bulundu.

HDP’li Semra Güzel tutuklandı