Tutuklanan Boğaziçililerin avukatı açıkladı: Müvekkillerimiz kötü muameleye maruz kaldı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 4:46 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 4:46 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nde tutuklanan öğrencilerin avukatı Elif Su Dilek Şen Gün Ortası programına konuk oldu. “Söz artık kamuoyunda” diyen Şen, müvekkillerinin kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör protestoları sürerken Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiasına ilişkin resen başlattığı soruşturma sonucunda 2 öğrenci tutuklanırken 2 öğrenci için ev hapsi kararı verildi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına katılan öğrencilerin avukatı Elifsu Dilek Şen, tutukluluğa itiraz ettiklerini söyledi. İtirazın kabul edilmesini beklemediklerini belirten Şen, “Söz artık sizde” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenciler demokratik üniversite talepleri için birtakım eylemlikler yapıyorlar ve bir sergi kapsamında 300’e yakın fotoğraf sergilendi. Bu fotoğraflar müvekkillerin yaptığı bir fotoğraf değil, astığı bir fotoğraf değil ancak yine de halkın kin ve düşmanlığa sevk etmekten şu anda tutuklular. Müvekkillerimizin dediği gibi söz sizde, kamuoyunda. Kamuoyunun yapacağı baskıyla belki serbest bırakılabilir müvekkillerimiz. Büyük bir ihtimalle uluslararası kamuoyunda da yapılacak bir eylemlilikle tutukluluğa itirazdan sonuç alabileceğimizi düşünüyoruz.”

“ÖĞRENCİLER KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALDI”

Öğrencilerin kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Şen, şu ifadeleri kullandı:

“Açıkçası şu anda müvekkiller cezaevine getirildikleri gardiyan tarafından hakaret ve kötü muameleye maruz kaldılar. Vücutlarında birtakım sıkıntılar olduğunu biliyoruz; büyük bir kötü muameleyle içeri alındıklarını biliyoruz ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.”