Tutuklamaya sevk edilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 6:46 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 12:38 pm

“Kayyum rektöre” direnirken gözaltına alınan 24 kişiden ikisi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.  Mahkemeye sevk edilen iki kişi hakkındaki tutuklama talebi reddedildi ve serbest bırakıldılar.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar sırasında gözaltına alınan 24 kişiden 22’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

BirGün’ün haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlerde gözaltına alınanların 24’ü adliyeye sevk edildi.

‘Kayyum rektörden’ skandal açıklama: ‘Polise teşekkür ederim, dediğimi başardı’

Gözaltına alınanlara ‘2911 sayılı Kanun’a muhalefet’ ve ‘görevli memura mukavemet’ suçlaması yöneltildi.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, sorgulanandan bazılarına ‘örgüt propagandası yapmak’, bir kişiye de ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla soru yöneltildiğini duyurdu. Adliyeye sevk edilen 24 kişiden 2’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 22 kişi ise adli kontrol uygulaması şartıyla serbest bırakıldı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLEN İKİ KİŞİ DE SERBEST BIRAKILDI

Mahkemeye sevk edilen iki kişi hakkındaki tutuklama talebi reddedildi.

“KAYYUM REKTÖRE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Serbest bırakılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Çetiner, gözaltındaki çıplak arama işkencesini ve kötü muameleyi şöyle anlattı:

“6’ya doğru kapıyı vurup kırdılar koçbaşıyla. Ben ilk başta rüya sandım uyanana kadar annemle babamı yere yatırmışlardı zaten sonra beni de yatırdılar. Evi aradılar, odamın her yerini dağıttılar; beni gözaltına alarak götürdüler. Vatan Emniyet’te çıplak arama yapıldı. Onun dışında biz içeride gözaltındayken açlık grevdeydik arkadaşlarla sadece şeker aldık. O şekerleri de sanıyorum 6 – 7 saat vermediler bize avukatlarımız göndermesine rağmen. Suları geç verdiler, yeterli sayıda su vermediler avukatlarımızın gönderdiklerini de. Ama esas belirtmek istediğim bugün Bayrampaşa’da yaşananlar. Saat 12 sularından sağdan soldan doktorlar çekmeye çalıştılar onları engellediler. Acili boşalttılar ve hepimizi ters kelepçeyle sağlık kontrolüne götürdüler. Bileklerimizi hissetmiyorduk artık. Kayyum rektöre karşı mücadelemiz devam edecek.”

TELE1 Ekibi ‘kayyum rektöre’ direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine mikrofon uzattı