TÜSİAD’ın yeni baş ekonomisti belli oldu

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 7:45 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 7:48 pm

Gizem Öztok Altınsaç Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin Baş Ekonomistliği’ne atandı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Gizem Öztok Altınsaç’ın derneğin baş ekonomistliğine atandığını duyurdu. TÜSİAD’dan yapılan açıklamada Altınsaç’ın 1 Aralık itibarıyla göreve başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, yurt dışında bir finansal kurumda kariyerine devam edeceği ifade edilen eski TÜSİAD Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu’na ise başarılar dilenirken, TÜSİAD’a katkıları ve çalışmaları için de teşekkür edildi.

GİZEM ÖZTOK ALTINSAÇ KİMDİR?

Gizem Öztok Altınsaç, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi İktisat yüksek lisansına başladı ve aynı üniversitede asistanlık yaptı. Yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden aldı. 2004 yılında Garanti Yatırım’da Ekonomistlik görevine başladı. 2012-2016 yılları arasında Garanti Yatırım’da Baş ekonomistlik görevini yerine getirdi.

Ardından GOA danışmanlık şirketini kuran Altınsaç çeşitli kurumlara danışmanlık hizmeti verdi. 2011 yılından bu yana, eş zamanlı olarak, Bloomberg HT’de yorumcu olan Altınsaç, Sabancı Üniversitesi’nde ve Özyeğin Üniversitesi’nde ders veriyor.