TÜSİAD başkanlığına Orhan Turan seçildi

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 12:53 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 2:06 pm

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin görev süresi doldu, yeni başkanı TÜRKOFED Başkanı Orhan Turan oldu.

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yeni başkanını seçti. İş insanı Orhan Turan bugün İstanbul’da düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulu’nda başkanlık görevini Simone Kaslowski’den devraldı.

Orhan Turan, halihazırda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED’in başkanlığını yürütüyor.

TÜSİAD BAŞKANI ORHAN TURAN

ORHAN TURAN KİMDİR?

ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Orhan Turan, iş yaşamının yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de görev aldı.

Turan, Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Bugüne kadar birçok STK’da aktif rol alan Turan, 2017-2019 dönemi TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

Orhan Turan ayrıca Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi.

TÜSİAD’dan sert faiz çıkışı