TÜSİAD: İmamoğlu’nun taahhütleri, Türkiye ekonomisi için de yol gösterici olacak

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 9:55 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 9:55 pm

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kapsayıcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi çok önemli taahhütlerle göreve geldiğini belirterek, “Bu taahhütlere bağlı kalınması Türkiye ekonomisi için de yol gösterici olacak” dedi.

AA’ya konuşan Kaslowski, İBB Başkanı İmamoğlu’na gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatarak, İstanbul’un yönetimi ve kalkınma öncelikleri için devlet, özel sektör, sendikalar, sivil toplum, akademi ve tüm diğer paydaşların uyum ve iş birliği içinde çalışmasını önemsediklerini ifade etti.

“İstanbul’un kalkınması sürecinde diyalog ve iş birliğine devam edeceğiz”

Kaslowski, İstanbul’un Türkiye ekonomisinin üçte birini temsil ettiğini, sanayi ve ekonominin tamamına yakınının da İstanbul’da yönetildiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Türkiye’nin kalkınmasında İstanbul’un çok önemli bir rolü var. İstanbul’un akıllı şehre dönüşmesi konusu gündemde. Akıllı kent konusunda İBB’nin yapacağı çalışmalarda nasıl bir katkı sunabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın İmamoğlu’nun gündeme getirdiği kreş konusunu da görüşme imkanı bulduk. Kadınların çalışma hayatına katılımı için çocuk bakımı konusu çok belirleyici. Kreşlerin yaygınlığı ve ekonomik olarak erişilebilirliği yeterli değil. Kreşlerin yaygınlaştırılmasına yönelik TÜSİAD raporunu da kendisiyle paylaştık. İstanbul’un kalkınması sürecinde diyalog ve iş birliğine devam edeceğiz. Öte yandan Sayın İmamoğlu kapsayıcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi çok önemli taahhütlerle geldi. Bu taahhütlere bağlı kalınması Türkiye ekonomisi için de yol gösterici olacak.”