TÜSİAD Başekonomisti: Faiz konusunda Ankara ile görüştük

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 8:20 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 8:20 pm

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Bloomberg HT’de katıldığı canlı yayın sırasında  faiz konusunda Ankara ile iletişime geçtiklerini ve çok çabaladıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimlerine devam ederken reel sektörün faiz indirimlerine yönelik tutumu da kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Bloomberg HT canlı yayınında, faiz konusunda Ankara ile iletişime geçtiklerini ve öncesinde de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Altınsaç canlı yayın esnasında, “Biz TÜSİAD olarak bu vaziyet başlamadan önce de ve başlama emareleri geldiğinde de bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Düşüncelerimizi Ankara ve belli yerlerle paylaştık. Fakat süreç dışarıdan gözüktüğü gibi işlemiyor. Burada ‘Aman sabırlı olmak lazım’ yaklaşımlarının dahi maalesef etkisinin olmadığını da görüyoruz. Reel kesim de bölünüyor. Bu konuda çok çabalayan bir TÜSİAD oldu. ” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TÜSİAD’I ELEŞTİRMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ekonomik krizle ilgili eleştiri oklarını  “Bu yolda faizi savunanlarla birlikte olamam” dedikten sonra “Bunlar nasıl iş adamı!” TÜSİAD’a yöneltmişti. Erdoğan TÜSİAD’ı şu sözlerle eleştirmişti:

“Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun. Bu işadamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD’ı vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen işadamıysan yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz.”

Erdoğan ‘kur’ savunması yaptı, asgari ücret için konuştu