Turşu tankı skandalında iki karar

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 11:11 am - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 11:12 am

Manisa Turgutlu’da çıplak ayakla girdiği turşu tankında dans ettiği görüntüleri çıkan zanlı serbest bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı görüntülerin çekildiği işletmeyi mühürleyerek faaliyetten men etti.

Sosyal medyada tepki çeken turşu tesisi görüntülerindeki kişi ve işletme tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda Şanlıurfa’da çekildiği öne sürülen videonun, Manisa’da çekildiği ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre söz konusu videoda yer alan işletme mühürlendi.

Ayrıca işletme yetkilileri ve videoda bulunan A.G. isimli kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşletmeye de 30 bin 406 lira idari para cezası uygulandı.

Konuyla ilgili Bakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yapılan resmi kontrollerde söz konusu işletmenin Manisa’nın Turgutlu İlçesinde faaliyet gösterdiği ve sosyal medyada görüntüleri paylaşılan A.G isimli kişinin Urfa Viranşehir nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi.

Urfa ve Manisa’da emniyet birimlerimiz ve gıda kontrol ekiplerimizce eş zamanlı yapılan operasyonlar neticesinde A.G. isimli şahıs, Urfa Viranşehir’de gözaltına alındı. A.G isimli kişinin Manisa’nın Turgutlu İlçesindeki söz konusu işletmede çalıştığı tespit edildi. Yapılan denetimler sonucunda; işletmenin, insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlenerek, faaliyetten men edildi.

Ayrıca, işletmeye 5996 sayılı Kanun kapsamında 30 bin 406 lira idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada görüntüleri yer alan A.G isimli şahıs ve işletme yetkilileri hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.”

SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan gözaltına alınan İ.T, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, daha sonra serbest bırakıldı. Sosyal medyada infial yaratan görüntülerde, bir çalışanın turşuların depolandığı tanka çıplak ayakları ve kıyafetleriyle girerek dans ettiği görülmüştü.

Sütçüden sonra turşucu da tanka girdi