Türkyılmaz ve Karaca Girit esnafıyla buluştu

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 2:42 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 2:42 pm

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Girit mahallesi esnafıyla buluştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Mudanya Belediyesi’nin girişimleriyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan beklediği iyi haberi alan Girit mahallesi esnafıyla buluştu.

Anıtlar Kurulu kararıyla ruhsat iptali şoku yaşayan Girit mahallesi esnafı ve Mudanya turizmi adına gösterdikleri mücadelenin sonuç verdiğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Mudanya turizm kenti olmalı, var olan değerlerini koruyarak geleceğe taşınmalı diyoruz.

Doğal, kentsel ve arkeolojik sit alanlarına sahip bir kent olan Mudanyamızın güzelliklerini gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz sonuç verdi. Bu yalnızca Mudanya’nın değil, Türkiye’nin ttüm kentlerinin sorunudur. Bizler ödevlerimizi yaptık, teknik alt yapısını oluşturduk ve en sonunda da engellere rağmen mutlu sonuca ulaştık. Mudanyamıza hayırlı olsun, Türkiye için çok önemli bir karardır. Mudanyamızın açık hava müzesi olan Girit mahallesi geleceğe taşınacaktır” diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başta olmak üzere sorunun çözümünde emeği olan herkese teşekkür eden CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise, “Karar alıcıların düşünmeden aldıkları kararların sonuçlarının nereye varacağını görmüş olduk. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanımızla görüşmesi, Sayın Valimiz Yakup Canbolat’ın desteği ve Mudanya Belediyemizin kararlılığıyla büyük bir sorun aşılmış oldu. Bu pandemi döneminden sonra esnafımız bir de ruhsat şoku yaşamıştı umarım bu tür hatalar tekrar yapılmaz” ifadelerini kullandı. Ziyarette CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular da bulundu.