TÜRKSAT’tan istifa eden RTÜK Başkanı Şahin’i üzmediler! Halkbank’a atadılar

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 6:19 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 6:19 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) üyesi Atila Sertel, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden aylık 9 bin 500 lira maaş aldığını ve baskılar sonucunda istifa ettikten sonra 12 bin 500 TL maaşla Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını açıkladı.

Sertel, RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra Halkbank ve Basın İlan Kurumu üyeliği görevlerini yürüten Şahin’in ortalama maaşının 30 bin lirayı bulduğunu dile getirdi.

Sertel, Şahin’in RTÜK Başkanlığı’ndan 15 bin TL, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğinden 12 bin 500 TL, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyeliğinden ise toplantı başına 6 bin lira civarında ödeme aldığını aktardı.

“Ek gelirler ve ballı yönetim kurulu üyelikleri ile iktidara teslim olan Ebubekir Şahin’in başında olduğu RTÜK’ün Halk TV ve TELE 1 örneklerinde görüldüğü gibi tarafsız davranmasının mümkün olmadığı” eleştirisini yönelten Sertel şöyle konuştu:

“Halkbank Genel Müdürü’ne ekonomiden anlamayan, finans bilmeyen Ebubekir Şahin’den ve daha önce atanan Mevlüt Uysal’dan banka yönetiminde nasıl bir katkı bekliyorsunuz diye sordum. Bana cevap veremediler. Ebubekir Şahin’in ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın bankaya bir katkıları yok ancak bankanın onların bütçesine katkısı olduğu açık.”

FARUK BİLDİRİCİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Şahin’in Basın İlan Kurumu’nun yanı sıra TÜRKSAT’ın da yönetiminde görev aldığını belirtmiş, Şahin’e RTÜK yasasının 38. Maddesine göre, Üst Kurul’un başkan da dahil bütün üyelerinin resmi veya özel nitelikte hiçbir görev alamayacağını, maddi menfaat sağlayamayacağını hatırlattı ve görevden çekilmesini istemişti.

Bunun üstüne Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği, RTÜK Başkanı Şahin’in teklifiyle yapılan oylama sonucunda altıya karşı iki oyla düşürülmüştü.