Turkovac’ın ilk gönüllüsü konuştu: Sadece hafif bir ağrı oldu

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 6:00 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 6:01 pm

Yerli Covid-19 aşısı TURCOVAC’ın ilk gönüllülerinden Hüseyin Polat, “Aşıdan sonra herhangi bir yan etki olmadı. Sadece aşının vurulduğu yerde hafif bir hassasiyet, ağrı oluştu. O da sonradan geçti” dedi.

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen ‘Turkovac’ın Faz-3 çalışması kapsamındaki ilk aşılamaları dün Ankara Şehir Hastanesi’nde yapıldı. Faz-3 aşaması kapsamında dün ilk uygulamanın yapıldığı gönüllülerden 38 yaşındaki Hüseyin Polat, aşının uygulanmasının ardından herhangi bir yan etki yaşamadığını anlattı.

Polat, “Aşı olduktan sonra herhangi bir yan etki olmadı. Ateş, öksürük, ishal gibi bir belirti olmadı. Sadece aşının vurulduğu yerde hafif bir hassasiyet, ağrı oluştu. O da sonradan geçti” diye konuştu. Polat, bilim insanlarının, Covid-19’a karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşılamanın şart olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Salgının bitmesinin tek yolu aşı olmak. Yaş grubu fark etmeksizin sırası gelenler aşılarını olmalı” ifadesini kullandı.

4 BİN 800 GÖNÜLLÜYE YAPILACAK

TURKOVAC’ın Faz-3 aşaması kapsamında belirlenen şartları taşıyan 40 bin 800 gönüllü aşılanacak. Yerli Covid-19 aşısının geliştirilmesiyle Türkiye, dünyada kendi aşısını üreten ilk 10 ülke arasındaki yerini alacak.

TIKLAYIN – Yerli aşının adı belli oldu