Turkovac yasaklarla gelebilir

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 11:25 am - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 11:25 am

Yerli aşı Turkovac’ın devreye girmesiyle birlikte bazı yasakların da geleceği belirtiliyor. Uzmanlar yeni önlemler kapsamında lokanta, kafe, AVM gibi yerlere girişte vatandaştan HES kodu yerine aşı kartı istenmesini istedi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; pandemide kış planı devreye girdi. Yabancı aşı konusunda endişeleri olanlar için ‘yerli aşı kampanyası’ başlatılacak. Aşının, üçüncü faz çalışmaları 30 merkezde tamamlandı. Turkovac’ın üçüncü doz hatırlatma aşısı olarak kullanılması planlar arasında bulunuyor. Yapılan çalışmada, günde en fazla 300 bin üretilebileceği, üretim bantları için üç şirketle anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

“AŞI KARTI ZORUNLULUĞU İSTENDİ”

Yapılan toplantılarda uzmanların, HES kodu zorunluluğu olan her yere, aşı kartı zorunluluğu getirilmesini istediği belirtildi. Lokantalar, kafeler ve AVM’ler dahil olmak üzere kapalı mekanlar için bu şartın uygulanması talep ediliyor. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, hükümet üniversitelerin açılmasıyla vaka sayısında yaşanabilecek olası artışı izlemeye aldı. Uzmanlar, büyük şehirlere dönüşün tamamlandığını, üniversitelerin de açılmasıyla, ardışık vaka etkisinin Ekim 15’de görüleceğini belirtiyorlar.

Pfizer, koronavirüs ilacının denemelerine başladı