TURKOVAC aşısı için inanılmaz iddia! Hiç insan aşısı üretmediler

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 1:56 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 1:57 pm

CHP’li Murat Emir, yerli aşı TURKOVAC’ı üretecek firmanın hayvan aşısı üretiminde uzman olduğunu ancak insan aşısında deneyimi olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz gün acil kullanım onayı alan, bugün ise ilk sevkiyatı gerçekleştirilen Turkovac’ı üretecek firmanın AKP’li Eyüp Sabri Göncü’ye ait olduğu iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, aşının hayvan aşısı üretiminde uzman olan Dollvet firması tarafından üretileceğini açıkladı. Emir, Dollvet firmasının sahibinin AKP’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu da belirterek, “Aşıda bile öncelik yandaşın” yorumunda bulundu.

Twitter hesabındaki paylaşımlarında Emir, “Aşıda bile öncelik yandaşın. Defalarca sorduk söylemediler ama bugün görüldü ki yerli aşıyı Dollvet firmasına ürettiriyorlar” dedi.

Turkovac’ın ilk sevkiyatı Ankara’ya yapıldı

‘SAHİBİ AKP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI’

Dollvet’in insan aşısı üretiminde deneyimi olmadığını savunan Emir, “Asıl olarak hayvan aşısı üretiminde uzman, sahibi ise AKP Mv Adayı olan Eyüp Sabri Göncü. Şaşırdık mı?” ifadesini kullandı.

‘İNSAN AŞISI ÜRETİMİNDE DENEYİMLİ YERLİ FİRMALAR NİYE DIŞLANDI?’

“Turcovac ile gurur duyduk, emeği geçenlere teşekkür ederiz, ama soruyoruz” diyen Emir, şu soruları sordu: “İnsan aşısı üretiminde son derece deneyimli yerli firmalar niye dışlandı? İhale yapıldı mı? Dollvet firmasına fabrikasını insan aşısı üretimine dönüştürmek için TÜSEB’den ne kadar kaynak aktarıldı?”