Türkiye’ye Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti geliyor! ‘Sudan’dan et ithalatı yasak!’

Yayın tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe 8:13 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 8:39 pm

Türkiye Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında yer aldığı hayvanların sakatatları gümrük vergisi uygulanmadan ithal etmeye karar verdi.

Türkiye Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ithal edecek!

Türkiye, tarım üretimi için Sudan’da 99 yıllığına kiraladığı arazilerde üretime başlayamamasına karşın bu ülkeden tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal etme kararı aldı.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda geçen hafta görüşülerek kabul edilen ve yakın zamanda genel kurulda kabul edilerek yürürlüğe girmesi öngörülen anlaşmayla Türkiye, birçok tarım ürünü için Sudan’a yüzde 100 kota içi tarife indirimi uygulayacak ve buradan büyükbaş ve küçükbaş hayvan, tereyağı, yumurta, bal, patates, domates, sarmısak, üzüm, buğday arpa ve mısır ithal edecek. İthal edilecek ürünler arasında at ve eşek eti ile sakatatları da bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak TELE1 Ana Haber Bülteni’ne bağlanan Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sudan’dan et ithalatının yasak oldığunu ifade etti.

Ülkedeki hayvan hastalıklarının yaygınlığını belirterek, “Sudan’dan hayvan ithalatı, Türkiye’nin hayvan hastalıkları ile mücadelesine büyük bir darbe vurur’ ifadelerini kullandı.