Bakan Koca, Çin’den ilaç getirdiklerini duyurdu

Yayın tarihi: 24 Mart 2020 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 11:35 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamasında koronavirüs tedavisi için Çin’den ilaç getirdiklerini açıkladı. Bu ilacın yoğun bakım süresini 11 günden 4 güne kadar düşürdüğü öne sürüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Korona virüs Bilim Kurulu’nun toplantısından sonra Türkiye’deki COVID-19 hastalığı için uygulanan tedaviler ve kullanılan ilaçlarla ilgili bilgiler verdi. Koca yaptığı açıklamada etkinliği gösterilmiş bir ilacı Çin’den getirdiklerini de açıklarken, bu ilacın korona virüsü pozitif vakalarda kullanılmaya başlandığını söyledi.

Favipiravir’in koronavirüse karşı çok etkili olduğu kanıtlandı

Sözcü’de yer alan habere göre, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı Çin’den getirtilen ilaç ve hastalara uygulanan tedavilerle ilgili konuştu.“Türkiye’deki bütün hastanelerde vakalara, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tedaviler uygulanıyor. Bunlar hastaların durumuna, hastalığın ağırlığına göre belirleniyor. Tedavide izlenecek yollar Bakanlığın oluşturduğu tedavi rehberine uygun olarak yapılıyor.” şeklinde konuşan Prof. Dr. Özlü, Çin’den getirtilen ilaçla ilgili de bilgiler verdi:

SADECE AĞIR VAKALARDA KULLANILACAK

FOTO KAYNAK: TWİTTER

Tedavide şu an kullandığımız bazı ilaçlar var. Bunlardan biri de Çin’den getirilen Favipiravir. Bu ilaç dünyada etkileri yeni gösterilmiş bir ilaç. Bunun Türkiye’ye gelmesi, kullanılması bizim için büyük bir avantaj. Hastalık karşısında bizi daha güçlü bir duruma getiriyor. Ancak bu ilaçlar sadece ağır hastalarda kullanılacak. Ayrıca bir yandan sıtma ilacını da tedavide kullanıyoruz.

SOSYAL MEDYADA COVID-19’A İYİ GELDİĞİ SÖYLENEN İLAÇLARA DİKKAT!

Vatandaşlar sosyal medyadan ya da çevrelerinden duydukları ‘korona virüsüne iyi geliyormuş’ denilen ilaçları kesinlikle alıp kullanmamalı. COVID-19’un tedavisi tamamen hekim kontrolünde yapılması gerekiyor. Aksi takdirde hasta için büyük bir risk oluşabilir. Çünkü bu ilaçların ciddi yan etkileri var; diğer kullandığınız ilaçlarla etkileşime girebilir, başka bir hastalığınızı olumsuz etkileyebilir. Unutmamak gerekiyor ki ilaç zehirdir.