Türkiye’nin Libya’ya yolladığı iki bin ÖSO’cu İtalyan ve İngiliz gazetelerinde

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 4:37 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 4:37 pm

İngiltere’de yayımlanan Guardıan gazetesi, önceki adı Özgür Suriye Ordusu olan şimdiki adıyla Suriye Milli Ordusu’na mensup 2 bin militanın Türkiye üzerinden Libya’ya gittiğini yazdı. Hafter güçlerine karşı savaşacak olan Suriyeli savaşçılar, Trablus’un doğu cephesinde görevlendirilecekler.

 

Haberi Türkiye, Libya ve Suriye’de üç kaynağa dayandıran Guardıan Suriyeli savaşçıların, Türkiye’nin desteklediği Fayez el Sarraj hükümeti için savaşacağını aktardı. Gazeteye konuşan uluslararası kriz grubu kıdemli Libya analisti Claudıa Gazzını, Ankara’nın müdahalesinin Hafter’e yarayacağını belirterek, “Ankara Suriyeli vekil savaşçıları kullanarak Rus paralı askerleriyle karşı karşıya gelmekten kaçınabilir.” dedi

Gazeteye göre Türkiye’nin finanse ettiği Suriye Milli Ordusu adlı silahlı örgütten 300 erkek militan 24 aralık’ta sınırdaki “Havar Kilis askeri geçiş noktasından” Türkiye’ye geçti. 29 aralık’ta ise 350 savaşçı daha geçiş yaptı. Guardıan, savaşçıların Libya’nin başkenti Trablus’a uçakla gönderildiğini ve Hafter güçleri tarafından saldırı altında bulunan kentin doğu cephesinde görevlendirildiğini aktardı.