Türkiye’nin ilk kadın valisine canlı yayında oğlundan soru

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 5:40 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2020 Salı 2:16 am

Gün Ortası programında Zeynel Lüle’nin konuğu olan Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, canlı yayında oğlunun sorusunu yanıtladı.

Osman Aytaman, “Kadınlar bazen ailelerini ihmal ettiklerini ama düşünmemeliler. Annem bu konuda ne önerir?” diye sordu. Aytaman bu soruya, “Kadın haklarını korumak konusunda motive ederek yetiştirdim. O da kendi bulunduğu şirketlerde kadınlara öncülük vermeye çalışıyor” diyerek şöyle yanıt verdi:

“Toplumumuzda görevleri nasıl paylaşıyorsak ailede de sırası geldiğinde kadın erkeği, erkek kadını destekleyecek.Aramızda hiçbir fark yok. Başarılı bir görev yapabildiysem bu şekilde yaptım. Oğlum bu görevi ilk duıyduğunda “Annemsiz nasıl yapabileceğim” demişti. Daha sonra “Anne biz arkandayız” dediler. Yalnız yaşayan kadınların özgüvenli olmasını diliyorum. Özgüven, memleket sevgisi, doğa ve insan sevgisi insanı motive ediyor.”

1991 yılında Muğla’ya atanan Lale Aytaman, Türkiye’nin ilk kadın valisidir. 1991-1995 yılları arasında Muğla Valiliği görevini sürdürmüştür.