Türkiye’nin gözdesi genç yıldız Galatasaray’a yakın: Fatih Terim’e sözümüz var

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:30 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:30 pm

Galatasaray, Bursaspor’un 18 yaşındaki golcüsü Ali Akman’ın transferini sezon sonunda gerçekleştiriyor. Genç futbolcunun menajeri ve amcası olan Ayhan Akman, konuyla ilgili olarak ‘Fatih hocaya sözümüz var.’ açıklamasında bulundu.

Bu sezon 1. Lig’de Bursaspor formasıyla çıktığı 9 maçta 7 gol atan genç yetenek Ali Akman, emin adımlarla gol krallığına doğru ilerliyor. Ali’nin soyadı ise tesadüf değil, Galatasaray’ın eski yıldızı ve aynı zamanda yardımcı antrenörlük görevi de üstlenen Ayhan Akman’ın yeğeni.

“FATİH HOCAYA SÖZÜMÜZ VAR”

Bursa altyapısında yetişen ve yavaş yavaş yıldızını parlatan Ali’nin bu çıkışı, Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Menajerler, Ali Akman’ın hem amcası hem de temsilcisi olan Ayhan Akman’la görüşerek, aralarında 5 büyük ligden devlerin de bulunduğu teklifler getirdi. Ancak Ayhan Akman’ın cevabı kısa ve netti: “Fatih hocaya sözümüz var.” Genç futbolcunun da Türkiye’de kalırsa sarı-kırmızılı formayı giymeyi her şeyden çok istediği öğrenildi.

YETİŞTİRME BEDELİ ÖDEYEREK TRANSFER EDEBİLECEKLER

Ali’nin Bursaspor’la olan kontratı sezon sonunda bitiyor. Sözleşme tamamlandığında, sarı-kırmızılılar yetiştirme tazminatı ödeyerek genç oyuncunun bonservisini alabilecek. Fatih Terim’in uzun süredir takip ettiği, kadrosunda görmek ve süre vermek istediği Ali Akman’ın, önümüzdeki yaz döneminde Galatasaray’ın yolunu tutması bekleniyor.

ÖNCE G.SARAY, SONRA AVRUPA

Bu arada genç forvetin Avrupa hayali de var. Ancak önceliği, sarı-kırmızılı formayla tecrübe ve başarılar elde ettikten sonra daha donanımlı bir şekilde Avrupa’nın yolunu tutmak.1.73 boyundaki Ali Akman, alt yaş kategorilerinde milli formayı da defalarca giydi. Ali’nin U15’te 4 maçta 2 gol, U16’da 10 maçta 6 gol, U17’de 14 maçta 6 gol, U18’de 8 maçta 6 gollük performansı bulunuyor.

Genç futbolcu, daha sonra U19 ve şimdi de U21 milli takımında görev almaya başladı. Ali’nin sadece bitirici vuruşları değil, tekniği, top sürüşü, çalımları ve temposu da dikkat çekiyor.