Türkiye’nin en büyük sağlık işletmesi Danimarkalı şirkete satılıyor

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 11:37 am - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 11:38 am

Şehir hastaneleriyle öne çıkan Rönesans Holding, sağlık yatırımları işletmesinin satışı için Danimarkalı ISS ile masaya oturdu.

Türkiye’nin en çok kamu ihalesi alan ilk 5 şirketi arasında yer alan Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans Holding, dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi Danimarkalı ISS Facilities ile Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamının satışı için masaya oturdu.

Satış süreci Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinde de yer aldı. Dünya gazetesinden Kerim Ülker, satışın neleri kapsadığını, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından yönetilip yönetilmeyeceğini öğrenmek için aradığı Rönesans Holding’den herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Bu gelişmenin ardından Rekabet Kurumu da, var olan satış başvurusunu sitesinden kaldırdı.

Şehir hastanelerinin ödemeleri de artık halktan gizlenecek

ŞEHİR HASTANELERİYLE BİLİNİYOR
Rönesans Holding, son yıllarda yaptığı şehir hastaneleri ile de biliniyor. Rönesans Holding’in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alıyor.

Rönesans Holding, sağlık yatırımlarının işletilmesi amacıyla ise 2015 yılında Rönesans İşletme Hizmetleri şirketlerini kurdu. Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak, sunduğu destek hizmetlerle sağlık sektöründe Türkiye’nin en büyük işletmecisi haline geldi.

30 ÜLKEDE FAALİYET YÜRÜTÜYOR
Danimarkalı ISS 1901 yılında kuruldu. 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ISS’ın 500 bine yakın çalışanı var. 60 bini aşkın kurumsal müşteriye hizmet veren ISS, temizlik, güvenlik, teknik bakım, catering, bitki bakımı ve haşere kontrolüyle destek hizmetleri sunuyor. Türkiye’de uzun zamandır faaliyet gösteren Danimarkalı şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Gaziantep, Eskişehir, Denizli bölge ofislerinde 40 binden fazla çalışanı var.

Şirketin en büyük hissedarı ise yüzde 17’lik payla LEGO oyuncaklarının sahibi olan Danimarkalı Kirkbi Invest. Şirkete ayrıca ABD’li Blackrock ve Vulcan Value Partners, İngiliz Longview Partners Limited gibi dev fonlar da ortak.

Rönesans Holding, sağlık yatırımları işletmesinin satışı için Danimarkalı ISS ile masaya oturdu.