Türkiye’nin Dünya Bankası’ndan alacağı kredide kritik detay! Bartu Soral açıkladı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:43 am

Haber: Ceren Ural

BM Kalkınma Programı Eski Müdürü Bartu Soral Türkiye’nin Dünya Bankası’ndan alacağı kredi sürecinde yaşananları değerlendirdi.

Türkiye, Dünya Bankası’ndan 5 yıllık dönem için mali işbirliği programı kapsamında 18 milyar dolarlık kredi alacak. Konu hakkında yaşanan gelişemleri TELE1’e değerlendiren BM Kalkınma Programı Eski Müdürü Bartu Soral “geri kalmış ülke dehşetini yaşıyoruz” dedi.

AKP’li adaydan Zafer Partisi’nin adayına ‘Afgan’ yanıtı: Giderlerse tarım biter

Bartu Soral açıklamasında şunları kaydetti:

Bakın şimdi Dünya Bankası 18 milyar yeni kredi vereceğim diyor. Bu diyor kredi kapsamında oluşturulacak istihdamın yüzde 50’si mülteci olma şartı var diyor. Yani diyor ki sen ülkendeki 10 milyon kaçak göçek sığınmacı mülteciyi burada tutacaksın. Çünkü sen Afrika ve Orta Doğu’da kuraklıkla birlikte yeni göçleri de sen karşılayacaksın. Burası da göçmen deposu haline gelecek ama merak etme Avrupa ile de bir anlaşma yaptın. Türkiye’den sızan olursa yakalıyor ve geri sana veriyor. Ama merak etme sana üç kuruş da para atarız diyor. Bakın anlaşmanın çerçevesi bu. Bu bir sömürge ülkesine yapılan muameledir. Bu anlaşmalar gizli saklı değil. Zaten hükümet söylüyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ