Türkiye’den Yunanistan’ın iddialarına sert tepki

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 1:31 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 9:07 am

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik hava sahası iddialarını ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, Yunanistan’ın provokatif eylemlerine devam ederek uluslararası kamuoyunu Türkiye’ye karşı şekildirme girişiminde bulunduğunu vurguladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin ulusal hava sahasına girdiği iddia etti. Yunanistan, Türkiye’yi ‘benzeri görülmemiş bir ulusal egemenlik ihlali’ iddiasıyla suçladı.

TÜRKİYE PROVOKATİF İHLALLERE KURALLAR GEREĞİ YANITI VERMİŞTİR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan’ın iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Tanju Bilgiç, Yunan savaş uçaklarının 16 Mayıs ve 17 Mayıs’ta Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiğini belirterek, “Hava Kuvvetlerimiz bu provokatif ihlallere mütekabiliyet ve angajman kuralları gereği gerekli yanıtı 18 Mayıs 2022 tarihinde vermiştir” dedi.

YUNANİSTAN EGE’DEKİ İHLALLERİ SONLANDIRMALI

Yunanistan’ın bir kez daha tahrik edici eylemleri başlatıp uluslararası kamuoyunu Türkiye’ye karşı şekildirmeye çalıştığını vurgulayan Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın mesnetsiz iddia ve ithamlarının tamamını reddererek, “Hava sahamıza yönelik Yunan ihlallerini kuvvetle kınıyoruz” dedi.

Bilgiç, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için Yunanistan’ın Ege’deki provokatif eylemlerini sonlandırması gerektiğinin altını çizerek, “bir yıldır toplantılarına katılmaktan imtina ettiği hem ikili, hem de NATO bünyesinde başlatılan Güven Arttırıcı Önlemler sürecine ciddiyetle yaklaşması gerekir” dedi.

 

Yunanistan Başbakanı’ndan Türkiye’yi hedef alan sözler