Türkiye’den yeni Navtex ilanı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 9:23 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 9:24 am

Türkiye Akdeniz’de 23 Ağustos’a kadar Oruç Reis gemisi için  Navtex ilan etti. İlana göre sismik çalışmalara yapacak olan Oruç Reis’e, Ataman ve Cengiz Han gemileri de katılıyor…

 

Antalya açıklarında yaklaşık 3 haftadır bekleyişini sürdüren sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 23 Ağustos’a kadar Navtex ilan edildi. Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesindeki bilgilere göre sismik araştırma yapacak olan Oruç Reis’e, Ataman ve Cengiz Han gemileri de eşlik edecek.

GERİLİM YÜKSELMİŞTİ

Türkiye’nin 21 Temmuz’da Meis Adası’nın güney ve doğusunda Oruç Reis ile sondaj faaliyetleri yapacağını açıklamasının ardından Yunanistan’la gerilim yükselmişti.

İddialara göre savaş gemilerinin karşı karşıya gelme ihtimalini devreye giren Almanya Başbakanı Angela Merkel düşürmüştü.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir.

Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.