Türkiye’den Suriye’deki operasyonlara karşı olan ABD’ye yanıt

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 10:11 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 10:49 am

ABD‘den Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı olası bir operasyona karşı olduklarına dair açıklama yapılması üzerine Türkiye’den yanıt geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield’la yaptığı görüşmede gerekli tedbirleri alma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Dış İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Hatay’ı ziyaret eden Thomas-Greenfield ile telefonda görüştü.

Açıklamada, görüşmede Daimi Temsilci Thomas-Greenfield’in, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir askeri operasyon gerçekleştirmesinden kaygı duyduklarını belirtmesi üzerine Önal’ın, terör örgütünün sadece Suriye’nin toprak bütünlüğüne değil, Türkiye’nin ulusal güvenliğine de varoluşsal tehdit teşkil ettiğini, Ekim 2019’da ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatlardaki hükümlerin bugüne kadar yerine getirilmediğini söylediği bilgilerine yer verildi.

Önal, güvenlik güçlerine, sivilleri ve Türkiye’nin sınırları içini de hedef alan bu saldırılara Türkiye’nin kayıtsız kalmayacağını, terör örgütlerine karşı gereken tedbirleri almayı sürdüreceklerini ifade etti.

ABD’den Suriye operasyonu açıklaması: Karşıyız