Türkiye’den Macron’un açıklamalarına sert tepki

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 4:25 pm

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Türkiye, Libya’da tehlikeli bir oyun oynuyor” sözlerine yanıt verdi.

 

Bakanlık, “Macron’un tanımlaması ancak akıl tutulmasıyla izah edilebilir ” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ülkemizin ilgili BM kararları çerçevesinde ve talebi doğrultusunda Libya’nın meşru hükümetine verdiği desteği ‘tehlikeli bir oyun’ olarak tanımlaması ancak akıl tutulmasıyla izah edilebilir” ifadeleri kullanıldı.

Macron ne demişti?
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye’nin Libya’da üstlendiği role müsaade edemeyiz” diyerek Türkiye’yi ‘tehlikeli bir oyun oynamakla’ suçladı. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile olan basın toplantısı sırasında konuşan Macron, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, görüşüme göre, Türkiye’nin halihazırda Libya’da tehlikeli bir oyun oynadığını ve Berlin konferansında üzerine aldığı taahhütleri ihlal ettiğini çok net bir şekilde bildirme imkanına sahip oldum” dedi.
Macron, ”Türk-Fransız deniz kuvvetleri arasında gerçekleşen hadise, NATO’nun ‘beyin ölümünün’ kanıtı” açıklamasını yaptı.