Türkiye’den Hollywood’a kadar yayıldı: Challenge accepted

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 1:13 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 1:13 pm

Türk kadınları dünya çapında yayılan bir kampanya başlatmasını sağladı. Instagram üzerinden siyah beyaz fotoğrafını paylaşan onbinlerce kadın, bu resimlerin altına “Challenge accepted” ( Meydan okumanı görüyorum) etiketi yazdı. Kampanya Türkiye’de başladı ve kısa sürede Hollywood Ünlülerine kadar dünyanın dört bir yanından milyonlarca kadın aynı tür paylaşımları yaptı.

Woman Challenge sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı ve kadınların farkındalık hareketi destek görmeye devam ediyor. Birçok kadın siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak, kadınlara yönelik saldırılara karşı çıktı. Paylaşılan fotoğrafların altında İngilizce #ChallengeAccepted (Meydan okuma kabul edildi) etiketiyle “Kadın dayanışması”, “İstanbul sözleşmesi yaşatır” paylaşımları yapılıyor.

TANINMIŞ İSİMLER DE KATILDI

Kampanyaya Türkiye’den Arzum Onan, Aslihan Gürbüz, Didem Soydan, Gülben Ergen, Gupse Özay, Hazal Kaya, Özge Özpirinçci, Seda Sayan, Selin Şekerci, Sezin , Akbaşoğullari gibi birçok isim katıldı.

YABANCI TANINMIŞ KADINLAR DA DESTEK VERDİ AMA…

Birçok yabancı isim de kampanyaya katıldı fakat Cindy Crawford gibi bazı ünlü isimler kampanyanın ne anlama geldiğini bilmeden paylaştılar.

Teknoloji CEO’larına danışmanlık yapan New New Thing’in kurucusu 46 yaşındaki Brooke Hammerling, trendin Pazartesi günü haftalık pop kültürü bültenindeki etkinliğini sorguladı . Hammerling kampanya için “Ne anlama geldiğini bilmiyorum,” dedi

Bazı kadınlar, siyah-beyaz bir selfie yerine kadınların kitaplara, makalelere, ürünlere ve kadınlara fayda sağlayan hayır kurumlarının fotoğraflarını paylaşmaları gerektiğini öne sürdü . Birkaç kişi, trendin erkekler tarafından başlatılıp başlatılmadığını merak etti.

ASLI ORTAYA ÇIKINCA PAYLAŞIMLARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Türk kadınlarının kadın cinayetlerine farkındalık için başlattığının anlaşılmasının ardından Hollywood’un tanınmış isimleri arka arkaya kampanyaya katıldı

İşte o isimlerden bazıları: