Türkiye’den Rusya’ya çağrı: Bu haksız ve hukuksuz eylemi durdurun

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 2:15 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 2:21 pm

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya harekat başlatan Rusya‘ya çağrıda bulunarak, “Haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurun” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik yeni bir ‘özel askeri operasyon’ başlatmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan güvenlik zirvesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz” denildi, Rusya, eylemlerini durdurmaya davet edildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz. Bu saldırı, Minsk mutabakatlarını ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Ülkelerin toprak bütünlükleri ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğine inanan Türkiye, sınırların silah yoluyla değiştirilmesine karşıdır. Rusya Federasyonu’nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecektir.”

NATO’dan Rusya harekatı sonrası bildiri: Ek adım kararı alındı

Flaş… Rusya, Ukrayna’da askeri operasyon başlattı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler