Türkiye’deki İsrail casuslarına 2’inci operasyon! Türk dedektif ve eşi tutuklandı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 12:15 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 2:53 pm

Türkiye’deki kişi ve şirketler hakkında topladıkları bilgi ve belgeleri İsrail istihbaratı ile paylaşanlara yönelik “Köstebek-3 operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2’si tutuklandı. Tutuklananların Türk dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşi olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail İstihbarat Servisi’nin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve İsrail İstihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktaran şahıslara yönelik düzenlenen “Köstebek-3” operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Gözaltına alınanlardan 2’si tutuklandı. Tutuklananların Türk dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşi olduğu belirtildi.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

“İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve İsrail İstihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktaran şahıslara yönelik düzenlenen “KÖSTEBEK-3” operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Şüphelilerden;
2’si tutuklandı.
6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve EGM İstihbarat ve TEM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin;
İsrail İstihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirdikleri,
İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derledikleri ve
İsrail İstihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktardıkları tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MİT Mensuplarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

 

Rusya saldırısının ardından 30 ilde IŞİD’e operasyon!

OdaTV’deki haberde, Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda, özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşi operasyon kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Haberde, Tulumcalı’nın 2011-2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Tumlucalı’nın , Jorg Neubach ve Gavin ALTO maske isimlerini kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya/Viyana, İsviçre/Zürih, Almanya/Münih-Frankfurt-Berlin’de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edildi. MOSSAD ajanları ile iletişimini gizli haberleşme yöntemleri ile sürdürdüğü belirtilen Ahmet Ersin Tumlucalı’nın, Avusturya, İsviçre ve Almanya’da yaptığı görüşmeler sırasında para aldığı iddia edildi.

Tumlucalı, kendisi ile temas kuran ve Avusturya’da yaşadığını belirten MOSSAD ajanı Jorg Neubach’ın Almanca bilmemesi üzerine ilk aşamada durumdan şüphelendi. Jorg Neubach’ın, Viyana, Zürih, Berlin veya Atina’da buluşabileceğini belirtmekle birlikte İstanbul’a gelemeyeceğini belirttiği ileri sürüldü.

Tumlucalı, Viyana’da yaptığı ilk görüşmede Türkiye’den almış olduğu MOSSAD ile ilgili bir kitabı da beraberinde götürerek Jorg Neubach’a MOSSAD ajanı olup olmadığını sorduğu iddia edildi. Jorg Neubach’ın bu soruya gülüp cevap vermediği ileri sürüldü. Tumlucalı, görev aldığı kişilerin MOSSAD ajanı olduğunu bilmesine rağmen yaklaşık 9 yıl boyunca çalışmaya devam ettiği iddia edildi. Tulumcalı’nın yaptığı işler karşılığında yüklü miktarda kazanç elde ettiği belirtildi. Tumlucalı’nın, MOSSAD tarafından verilen talimatları yerine getirmek için 9 kişiden oluşan bir şebeke kurduğu iddia edildi.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde Tumlucalı ve şebeke üyeleri 3 Nisan 2024’te gözaltına alındı. Şebeke üyeleri haklarındaki iddiaları kabul etti. İlk aşamada Tumlucalı ve eşi tutuklanmış olup adli süreç devam etmektedir.

RAPORLARI EŞİ YAZDI İDDİASI

Odatv’de yer alan haberde Tumlucalı’nın, talimatlar kapsamında Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Orta Doğu ülkelerinde araştırma, keşif ve takip faaliyetlerinde bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda İstanbul’da Ortadoğulu bir şahsa yönelik takip ve fotoğraf dokümante çalışması gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Tumlucalı’nın bu faaliyet kapsamında, dört kişilik takip ekibi kurduğu ileri sürülürken bu takip faaliyetini Tumlucalı’nın eşi tarafından raporlanarak ve Jorg Neubach’a gönderdiği iddia edildi.

Kaynak: TELE1