Türkiye’de WhatsApp kullanıcıları başka uygulamalara geçti

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 9:42 am

Facebook tarafından yapılan son değişiklikler ile birlikte Türkiye’de WhatsApp alternatifi uygulamalar müthiş bir yükselme yakaladı. Peki en çok hangileri indirildi.

Facebook şirketi tarafından alınan ani bir karar ile birlikte birçok kişi WhatsApp’tan çıkmaya başladı ve Türkiye’de WhatsApp alternatifi uygulamalar popüler oldu. Hatta şu sıralar büyük bir uygulama göç dalgasının yaşandığı bile söylenebilir. Telegram uzun bir süredir katılımcı sayısını artırıyordu. Şimdi ise kesin olarak en çok indirilenler arasına girdi.

Elbette sadece Telegram yoğun bir göç almadı. Son derece sürpriz bir uygulama daha göçe neden oldu. Özellikle Elon Musk tarafından en güvenilir WhatsApp alternatifleri arasında gösterilmişti.

Gelen son verilere göre Türkiye’deki ciddi bir kullanıcı kitlesi, akın akın Telegram ve diğer uygulamalara geçti. Android uygulama mağazası Play Store üzerinden bir araştırma yaptık ve karşımıza bir hayli ilginç bir sonuç çıktı.

WhatsApp

Buna göre şu anda en çok indirilen ilk iki uygulama Telegram ve Signal oldu. Telegram zaten uzun bir süredir biliniyor. Signal ise henüz yeni yeni kendisine yer bulabildi. Elon Musk tarafından önerilen Signal, şu anda en çok indirilen uygulamalar listesinde ikinci sırada. Bu sıralama Türkiye için geçerli.

Elon Musk tarafından atılan Tweetler genellikle birçok kişi tarafından uygulanıyor. Ona Facebook tarafından yapılacak yeni uygulama ile ilgili ne düşündüğü soruldu. Cevabı son derece basitti. “Signal” diyerek yanıt veren Musk, böylece tarafını belli etti.

WhatsApp şu anda Google Play Store’da üçüncü sırada yer alıyor. Tarihinde ilk defa uygulama bu kadar geriye düştü. Peki sizce hangi WhatsApp alternatifi daha kullanışlı?