Türkiye’de üretilen telefonlar kaçtan satılacak

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 2:22 pm

Çinli üreticilerin ülkemizde kuracakları fabrikalar bizim de cebimize yarayacak. Çünkü Türkiye’de üretilen telefonlar daha ucuz olacak. İşte detaylar.

Türkiye’de fabrika kurup akıllı telefon üretimi yapacak firmalara son derece cazip imtiyazlar verildi. Bu sayede pek çok küresel firma Türkiye’yi üs olarak tercih etti. İlk olarak Samsung ve Oppo ülkemize yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Ardından Xiaomi, Vivo ve TCL de Türkiye’de fabrika kuracaklarını açıkladı.

Bu fabrikaların üretime geçmesiyle birlikte Türkiye’deki istihdam oranı da önemli ölçüde artmış olacak. Peki bu fabrikaların normal vatandaşa bir faydası olacak mı? Bu soruya hemen yanıt verelim. Evet olacak.

Türkiye’de üretilen telefonlar

Malum ülkemizde telefon fiyatları çok da ucuz değil. Özellikle ağır vergilerden ötürü akıllı telefonların fiyatları 20.000 TL’yi bulan rakamlara ulaştı. Özellikle son dönemde Samsung ve Apple gibi üst seviye markaların çıkardığı premium modellerde fiyat etiketi 16.000 TL’yi bile aştı.

Neyse ki Türkiye’de kurulan fabrikalar sayesinde ülkemizde ucuza telefon satın almak mümkün olacak. Bazı kaynakların iddialarına göre bu indirimler yüzde 30’u bulacak.

Yani ülkemizde fabrika kuran üreticilerin, burada, Türkiye’de ürettikleri modelleri normal fiyatının yüzde 30 altına satma ihtimalleri bulunuyor. Örneğin telefon Çin’den gelse 3000 TL’den satılacaksa, ülkemizde üretilip 2100 TL’ye satılabilecek. Bu gerçekten de muazzam bir gelişme olacaktır.

Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz. Dileriz bu fabrikalar ülkemizdeki iş gücüne de önemli oranda katkı sağlarlar.

Mars helikopteri ilk bağlantıyı kurdu: İşte merak edilen tüm detaylar