Türkiye’de üretilen Çinli telefonlar pek de ucuza satılmıyorlar

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 9:47 am

Hükümet tarafından üreticilere verilen destekler kapsamında, global pazarda boy gösteren pek çok akıllı telefon üreticisi Türkiye’yi mesken tuttu. Bu durumun nedeni gayet basit. Uzak doğu tarafından telefonları Avrupa’ya ithal etmek ciddi bir sıkıntı. Dolayısıyla Türkiye’de kurulacak olan fabrikalar Avrupa ile ticareti her anlamda kolaylaştıracaktı.

Bu kapsamda şimdiye kadar pek çok küresel firma Türkiye’de fabrika kurdu. Hatta şimdiye kadar bazı markalar 3 – 4 model üreterek satışa sundular.

Türkiye’de üretim başlamadan önce bazı söylemler mevcuttu. Bu söylemlere göre ülkemizde üretilen telefonlar normal satış fiyatına oranla yüzde 30 daha ucuz olacaktı.

Peki böyle oldu mu? Hemen belirtelim. Olmadı.

 

çinli telefonlar

Ne yazık ki Türkiye’de üretilen telefonların ucuz olacağı söylentisi fos çıktı. Dolayısıyla ülkemizde üretilen telefonların ucuz olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özellikle de hali hazırda satışa sunulmuş olan modellerde göze çarpan bir ucuzluk söz konusu değil. Bırakın yüzde 30’u, yüzde 10’luk bir indirimden bile bahsetmek absürt olacaktır.

Dileriz önümüzdeki süreçte teknoloji tarafında daha uygun fiyatlarla karşılaşabiliriz. Fakat mevcut fiyatların gölgesinde bu ihtimalin hayli düşük olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.  Biz yine de umudumuzu kaybetmeden beklemeye devam edeceğiz.

Tiktok fenomeni sapıkça hayatını anlattı