Türkiye’de tarihi alım kararı alan BBVA’dan TL değerlendirmesi

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 6:20 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 6:41 pm

Garanti Bankası’nda tarihi bir hisse alım programı açıklayan BBVA, Türk Lirası‘ndaki değer kaybının dikkate aldıklarını duyurdu.

Türkiye’de Garanti Bankası’nda tarihi bir hisse alım programı açıklayan BBVA, Türk lirasında yaşanan son dönemdeki hareketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. BBVA kurdaki son harekete ilişkin olarak “Dikkate aldığımız bir şeydi” açıklamasını yaptı.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre BBVA Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Türk Lirası’nın daha da değer kaybetmesi, Garanti Bankası hisseleri için sunulan teklifte hali hazırda dikkate alındı” dedi.

TL, BBVA’nın anlaşmayı duyurduğu 15 Kasım’dan bu yana euro karşısında yüzde 23 değer kaybetti. Teoride, BBVA için satın alım euro olarak daha ucuz hale geldi.  2,25 milyar euroya kadar ulaşabilecek bu alımın maliyetin üst sınırı TL’deki değer kaybı ile şimdiden 1,9 milyar euroya geriledi.

TARİHİ TEKLİF

Geçen hafta Pazartesi günü BBVA Garanti Bankası’nda gönüllü pay alım teklifi kararı alındığını açıklamıştı. BBVA, Garanti’de kendisine ait olmayan hisselerin alınması için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar vermiş ve hisse başına 12,20 TL gönüllü pay alım teklif fiyatı belirlemişti.

Gönüllü pay alıma konu olan tüm payların satın alınması durumunda BBVA tarafından 25,7 milyar TL, (24 Kasım itibariyle yaklaşık 1,9 milyar euro) ödeme yapılacak. Pay alım teklif fiyatı 12 Kasım 2021’de Borsada oluşan fiyatından yüzde 15 primli olarak belirlendi.

Türk lirası çakıldı! İşte piyasalardaki son durum

BBVA’dan Garanti’de en büyük geri alım teklifi