Türkiye’de salgının son durumu – OLAYLAR VE NEDENLER

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 12:10 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 12:10 pm

Murat Taylan’ın sunduğu Olaylar ve Nedenler programının konukları, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Türk Tabipleri Birliği Koronavirüs İzleme Kurulu üyesi Doç. Dr. Osman Elbek ve Dünya Sağlık Örgütü eski çalışanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Kartoğlu oldu.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, iktidarın salgın yönetiminde şeffaf olmadığını ve ‘milliyetçilik’ gömleğiyle bu durumu gizlediğini aktardı.Saltık, “Sağlık Bakanlığı’nın verileri dürüst ve saydam bir şekilde kamuoyuyla paylaşması gerekiyor. Biz de bir takım analizlerle çıkarımlar yaparız ve bunlar ülkenin yararına olur, ülkenin ulusal çıkarları böyle korunur. Veri saklanarak ya da küresel kamuoyunu aldatarak bir yere varmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Elbek: Kapitalist ülkeler, üretilecek aşının yüzde 50’sine el koydular

Türk Tabipleri Birliği Koronavirüs İzleme Kurulu üyesi Doç. Dr. Osman Elbek, kapitalist ülkelerin dünya genelinde dolaşıma sokulacak koronavirüs aşısının büyük bir kısmına el koyduklarını vurgulayarak eşitsizliğe itiraz, edilmemesi halinde dünya nüfusunun yüzde 60’ının aşıya ulaşamayacağını aktardı.