Türkiye’de oldukça fazla VPN kullanılıyor

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 17 Şubat 2021 Çarşamba 5:28 pm

Yapılan araştırmalara Türkiye’de yasaklı sitelere giriş için VPN kullanımının günden güne arttığını ortaya koydu. İşte konunun detayları.

Bilindiği üzere ülkemizde pek çok siteye girmek yasak. Özellikle pornografik içeriğe sahip olan siteler uzun yıllardan beridir kapalı. Elbette bu durumun birden fazla nedeni bulunuyor.

Avrupa ve Amerika’da baktığımızda bu tarz sitelere erişimde bir problem yaşanmadığını görüyoruz. Dolayısıyla tünel sistemi sayesinde bu tarz sitelere erişim ülkemizden de mümkün hale geliyor.

Her ne kadar yasal olmasa da pek çok kullanıcı yasaklı sitelere erişim için tünel sistemini kullanmaya devam ediyorlar. Peki bu durum ne kadar daha devam edecek?

VPN

Son dönemde yapılan bir araştırma Türkiye’deki kullanıcıların yasaklı sitelere giriş için tünel sistemi yerine VPN uzantılarını kullandığını ortaya koydu.

Hemen belirtelim. VPN sistemi de temel olarak tünel sistemini kullanıyor. Burada en önemli fark VPN’nin kullanım rahatlığı açısından basit olması.

Tarayıcılara uzantı olarak eklenen VPN uygulamaları sayesinde tek tıkla IP adresinizi Avrupa’da bir ülkeye kaydırabiliyorsunuz. Böyle girmek istediğiniz siteye de rahatlıkla girmeniz mümkün oluyor.

Elbette bu durumun sakıncaları da yok değil. Hali hazırda pek çok VPN uygulamasında çeşitli yazılımlar mevcut. Bu yazılımlar sizin şifrelerinizi ele geçirmek için dizayn edilmiş. O yüzden de bu tarz uygulamaları kullanırken çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Ölen amcasının iskeletinden gitar yaptı