Türkiye’de konser verip Atatürk’ün posterini indirmeye çalışan Yunan şarkıcıdan skandal ifadeler!

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 3:48 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 3:48 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Türkiye’de verdiği konserde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin duvardan kaldırılmasını isteyen Despina Vandi isimli Yunan şarkıcı “Yunanlıları katleden kişinin resmi önünde asla şarkı söylemem” dedi. Şarkıcının olay esnasında Mustafa Kemal Atatürk için ‘kasap’ ifadesi kullandığını da Yunan basını yazdı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı’na destek amacıyla düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi Türk bayrağı ve Atatürk posterini bahane ederek sahneye çıkmadı. Tavrı büyük tepki çeken şarkıcı ilk önce sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Planlanan konserimde beni onurlandıracak olan dinleyici kitlelerine büyük saygı duyarak, Türk Eğitim Vakfı’nın etkinliğin niteliğini ‘konser’ olarak değiştirme, yasak ve üzerinde anlaşmaya varılmamış bir siyasi yaklaşım sergileme kararı alması nedeniyle bu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını duyuruyorum”

YUNAN BASININDA SKANDAL İFADELER

Yunan basını ise şarkıcının açıklamasını yazdı. Pek çok haber sitesinde şarkıcının olay esnasında Mustafa Kemal Atatürk’ten ‘kasap’ diye bahsettiği bilgisi yer aldı. Createone.gr isimli bir haber sitesinde yer alan bilgiye göre şarkıcının arkadaşı “Biz hiçbir zaman bayraklarının indirilmesini istemedik, yalnızca Kemal’in posterinin indirilmesini istedik” dedi.
TEV yetkilisinin Vandi’ye “Mustafa Kemal’in kim olduğunu biliyor musun? O, Demokrasimizin sembolüdür” dediğini aktaran arkadaşı Vandi’nin ise “Bu bizim için Yunanlıların kasabıdır” diye yanıt verdiğini aktardı.

ATATÜRK’ÜN RESMİ ÖNÜNDE ŞARKI SÖYLEMEZMİŞ

ellada24.gr isimli bir sitede yer alan başka bir haberde ise şarkıcının açıklama yaptığı bilgisine yer verildi. Sitede yer alan habere göre Vandi, “Yunanlıları katleden kişinin resmi önünde asla şarkı söylemem. Fotoğrafının kaldırılmasını ve Türk bayrağının yanına Yunan bayrağının konulmasını istedim” dedi.

Atatürk posteri var diye sahneye çıkmayan Yunan şarkıcının suçladığı TEV’den açıklama

Kaynak: TELE1