Türkiye’de kadın olmak! Kaldırımda beklerken yaşadığı taciz anlarını paylaştı: İstiyorsan evin anahtarını vereyim

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 10:23 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 10:23 am

Sosyal medyada paylaşımda bulunan bir genç kaldırımda otururken yanına gelen bir adamın ‘İstiyorsan evimin anahtarını vereyim’ dediği anların görüntülerini paylaştı. Üst üste yaşadığı taciz anlarını anlatan genç kadının videoları gündem oldu.

Sosyal medyada paylaşımda taciz anlarını anlatan genç kadının videoları Türkiye’de kadın olmanın zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Genç kadının Kocaeli’nde yaşadığı olay paylaştığı anlar ile viral oldu.

Yolun kenarında kaldırıma oturarak kuzenini bekleyen gencin yanına bir adam gelerek “Burada kalmayın. Kızım yaşındasınız, size zarar verme niyetinde değilim. Burada oturursanız size zarar verirler. Anahtarımı vereyim ben arabada yatarım” dedi. “Anahtarımı vereyim ben arabada yatarım” denilerek rahatsız edilen kadın, yanlarına başka bir kişinin gelmesi ile o adamdan kurtulduğunu ancak sonradan gelen kişinin de “Telefon numaranı ver, ben de numaramı vereyim, bir daha böyle bir şey olduğunda ararsın” dediğini söyledi.

İznikspor’da skandal! Teknik direktör çocuğa tacizden tutuklandı

Genç kadın olayları şöyle anlattı:

“İşten çıkmıştım dedim ki bugün de yürüyerek gideyim çok uzak değil zaten. Yürümeye başladım işte yoldan geçen korna çalanlar, camdan çıkıp laf atanlar falan. Ondan sonra kuzenimi aradım ben gelemeyeceğim gelip beni alır mısın? Kaldırımda oturdum onun gelmesini bekledim. Sonra başımda bir adam belirdi. Çok korkunç ve yaşlıydı. Ben onu normalde de görsem korkardım. İşte seni kaçırırlar falan dedi ben her şeye böyle korkarak tamam tamam diyorum. Sonra bana anahtarını uzattı. “Ben gelmem arabamda da yatarım. Siz gidin ama evime” dedi. Ben de “İstemiyorum” dedim. Ne diyeceğimi şaşırdım. Hiç öyle bir şey beklemiyordum. Her gelen geçene beni kurtarın diye bakıyorum. Kimse de oralı olmuyor. Sonra bir adam geçiyordu. Ona beni kurtarın diye baktım geçti gitti sonra geri döndü. Adamı gönderdi. Ama yardım etmeye gelmemiş o da. “Noluyor burda?” dedi. “Rahatsız ediyor beni, anahtarını vermeye çalışıyor” dedim. Ondan sonra konuştu “Kız istemiyor, git burdan” diye. Adam gitti en sonunda. Ben uzaklaştım oradan adam da peşimden geldi.”

Diğer kişinin de numarasını istediğini belirten kız kuzeni geldiğinde diğer adamdan da kurtulduğunu anlattı.