‘Türkiye’de günlük vaka sayısı 75 bin’

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:31 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 3:02 pm

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Turkuaz Tablo’ olarak açıkladığı koronavirüs verileri tartışılmaya devam ediyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Bakanlığın verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Günlük vaka sayısı en az 75 bin civarı” dedi.

Koronavirüs pandemisinin başından beri Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin doğruluğu tartışılıyor. Testi pozitif olduğu halde tabloya işlenmeyen vakalar konusunda geri adım atan bakanlık vaka ve hasta sayılarını da tabloya işlemeye başladı. tele1.com.tr’ye konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen açılanan tabloda 31’in olan vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Mersin Türkiye’nin 50’de 1’i bizim elimizdeki verilere göre sadece Mersin’de günde bin 500 hasta var. Buradan yola çıkarsak Türkiye’nin günlük vaka sayısı 75 bin oluyor” dedi.

 

Bakanlık toplam vakayı halktan gizlemeye hala devam ediyor

 

Mersin’de bulaşıcı hastalıklar nedeniyle ölenlerin sayı ile ilgili de açıklama yapan Antmen, “Sadece Mersin’de günde 10 kişi bulaşıcı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Türkiye genelinde bu sayı en az 500’dür. Bakanlığın açıkladığı sayılar gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.

“KORONADAN BAŞKA BULAŞICI HASTALIK YOK”

Tomografide pozitif çıkan bir hastanın sürüntü testinde negatif çıkmasından dolayı koronavirüs hastası kabul edilmediğini belirten Antmen, ” Türkiye’de koronavirüsten başka bulaşıcı hastalık yok. İstanbul’un açıkladığı 199 bulaşıcı hastalıktan ölenlerin 1-2 si tüberküloz veya AİDS olsa bile minimum 190’ı koronavirüs nedeniyle ölen insanlar. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın verileri gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

Asıl ölüm nedeni koronavirüs oluğu tespit edilemeyen hastaların da olduğunu belirten Antmen, “Sırf sürüntü testi negatif çıktı diye hasta kabul edilmeyen insanların ölüm nedeni kalp krizi akciğer yetmezliği olarak açıklanıyor” dedi.

 

Sahra hastanesi mühürlenen Adana’da ‘boş sedye bile kalmadı’

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BASKIYLA ÇALIŞTIRILIYOR”

Yıllık izinleri ellerinden alınan, istifa etmeleri engellenen sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalandıktan sonraki karantina süresi de bakanlık tarafından 7 gün olarak sınırlandırıldı. İkinci testi negatif çıktıktan sonra göreve geri dönmeleri istenen sağlık çalışanları ilgili de konuşan Antmen “Sağlık çalışanları bakanlığın umurunda değil” değerlendirmesini yaptı.

7 günlük karantina süresinin güvenli olmadığını belirten Antmen, “Testlerin güvenilirliği tartışılıyor. Önceleri yüzde 40 güvenli denildi, şimdi yüzde 60 deniliyor. Ancak yüzde 60 doğruluk oranı bile çok düşük bir uygulama. Bu şekilde sağlık çalışanlarının ikinci testi negatif olsa bile işlerine dönmeleri büyük risk taşıyor” dedi.

Hastalığı atlatan birisinin ikinci testinin negatif çıkmasından sonra koronavirüs belirtilerinin 1 ay kadar sürebileceğini belirten Antmen, “Bakanlık sağlık çalışanlarına, Siz hasta olabilirisiniz zarar görebilirsiniz önemli değil önemli olan başkasına bulaştırmayın diyor. Çalışanların sağlıkları düşünülmeden hareket ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

“NORMAL HASTALARIN YATAK SAYISI AZALTILDI”

Mersin’deki hastanelerin durumuna ilişkin de açıklama yapan Antmen, “Mersinde de koronavirüs hastalarına ayrılan yatak sayıları arttırılıyor. Bu da diğer hastalara ayrılan yatak sayılarının azaltıldığı anlamına geliyor” diye konuştu

Antmen, son beş yıl içerisinde bulaşıcı hastalıklardan ölenlerin sayısı ile ilgili salı günü bir basın açıklaması yapacaklarını belirtti.