Türkiye’de görülen 6’ncı koronavirüs vakasında dikkat çeken detay

Yayın tarihi: 15 Mart 2020 Pazar 1:26 pm - Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar 1:26 pm

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve 10 Mart’tan itibaren Türkiye’de de görülen koronavirüsle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Dünyada 6 bine yakın kişiyi öldüren virüs Türkiye’de 6 kişide görüldü. İlk 5 vaka aynı ailede görülürken ilk kez koronavirüs tespit edilen ailenin dışında bir hasta kayda geçti.

Dünyayı sarsan öldürücü corona virüsüyle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. İşte bugün corona virüsü ile ilgili Türkiye’de yaşananlar…

AYNI AİLE DIŞINDA İLK HASTA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarlar istiyoruz. Son 1 hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş sıfır risk anlamına gelmez” dedi.

Bakanın açıkladığı son hasta ile virüsü taşıyan kişi sayısı 6’ya çıkmış oldu. İlk 5 vaka aynı aileden olduğu için altıncı vaka bir ilk özelliği taşıyor.

“BU BİR KUL HAKKIDIR”

Diyanet umreden dönen son 5 bin 300 kişiyi 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda uyardı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şunları söyledi:

* Bugün umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir kul hakkıdır. Lütfen uyalım.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gürcistan ile havayolu ulaşımının durdurulması kararının 20 Mart tarihine ertelendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ülkemizdeki Yeni Tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında Gürcistan ile olan havayolu ulaşımını karşılıklı olarak 14 Mart 2020 (bugün) lokal saat ile 24:00 itibari durdurulma kararı alınmıştı. Ancak Gürcistan havayolları ile yeni yapılan ortak mutabakat kapsamında karşılıklı uçuşları durdurma tarihi 20 Mart 2020 lokal saat ile 24:00’a ertelenmiştir” ifadeleri yer aldı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 5 bin 843’e yükseldi.