“Türkiye’de evine ekmek götüremeyen diye bir şey var mı?” diyen Erdoğan’a tepki; “Ağam bizle eğlenir”

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 5:43 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 5:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye’de var mı? Buna inanıyor musunuz? Büyüme oranına bakıyorsun, şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz” sözlerine sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Bir kullanıcı, “Ağam bizimle eğlenir” yorumunu yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘askıda ekmek’ uygulamasına Erdoğan’dan ilk tepki geldi. MHP’nin, ‘askıda ekmek’ kampanyasına muhalefetten eleştirilerin geldiğinin söylenmesi üzerine Erdoğan, “Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye’de var mı? Buna inanıyor musunuz? Büyüme oranına bakıyorsun, şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz” dedi. Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi.

“ANLAŞILAN O Kİ SADECE TÜİK KANDIRMIYOR”

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, “Anlaşılan o ki maalesef TÜİK sadece bizi kandırmıyor…” diyerek,  Türkiye’nin OECD’nin ‘daha iyi yaşam’ endeksinde 41 ülkeden 38’inci sırada, istihdam oranında ise 39’uncu sırada hatırlattı.

“BUGÜN ALABİLİYORUZ AMA YARIN NE OLUR…”

Bir sosyal medya kullanıcısı ise Erdoğan’ın esnafa söylediği ‘abartı’ ifadesine ithafen, “Ben biraz abarttığını düşünüyorum” yorumunu yaparken, başka bir sosyal medya kullanıcısı, “Sayın Cumhurbaşkanı sizi yanlış bilgilendiriyorlar sanırım… Orta direk olan bizler açlık sınırının altına düştük .Ekmek bugün alabiliyoruz ama yarın ne olur bilemem !… Açıklamalarınızı duydukça; Sanki ,başka ülkelerde yaşıyor gibiyiz . Aklımızla dalga geçmeyiniz lütfen!!!” düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan: Türkiye’de evine ekmek götüremeyen olduğuna inanıyor musunuz?

“AĞAM BİZLE EĞLENİR”

Bir sosyal medya kullanıcısı Erdoğan’a Kemal Sunal filminden “Ağam bizimle eğlenir” repliğiyle tepki gösterirken, başka bir sosyal medya kullanıcısı çocuklarının ısınması için çalıştırdığı saç kurutma makinesini küçük oğluna vererek yaşamına son veren Emine Akçay’ı hatırlattı, “Yok canım, evine ekmek götüremeyen diye bir şey olur mu hiç” ifadesini kullandı.