Türkiye’de en çok satılan otomobil markası hangisi?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 3:54 pm

Türkiye’de çok satılan otomobil marka ve modelleri sonunda belli oldu. Otomobil distribütörleri derneği tarafından yapılan araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Hem dünyada hem de Türkiye’de çok satılan otomobil marka ve modelleri birbirinden farklı. Küresel çapta çok fazla satış yapan araçlar ne yazık ki Türkiye’de pek satılamıyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle sürücüler daha çok uygun fiyatlı modellere yöneliyor.

 

Konuyla ilgili yapılan bir araştırmaya göre otomobil pazarı Türkiye’de iyice daraldı. 2022 yılı ocak ile mart ayı dönemleri değerlendirildiğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 oranında azalma olduğu görülüyor. 152 bin 50 adet araç satışı yapıldı ve bugüne kadar elde edilmiş en düşük araç satış rakamı olarak ön plana çıktı. Otomobil satışları bu yıl bir miktar azaldı.

Türkiye’de çok satılan otomobil

En fazla satış yapılan otomobil modellerine baktığımızda ilk sırada Fiat yer alıyor. Bu yıl yaptığı araç satışı 22 bin 427 adet oldu. Onun hemen ardından Renault ve Ford geliyor. Listede Hyundai ve Toyota ortalarda yer alıyor. Volkswagen ve Dacia ise arkalara düştü.

 

Konu ile ilgili yapılan araştırmalara baktığımızda ne yazık ki otomobil satışları konusunda iyi rakamların elde edilemediği görülüyor. Mesela Renault Clio 2022 yılının ocak ile mart ayı arasında 5 bin 103 adet satıldı. Fiat Egea ise 3 bin 596 adet satış ile ön plana çıktı. Son olarak Dacia Duster en fazla satışı yapılan bir diğer araç oldu.

Nisan’da ikinci el otomobiller ucuzlayacak mı?

Yayınlanan raporda özellikle SUV satışlarının pazar payının yüzde 41 olduğu ortaya çıktı. Hibrit satışlarda ise bir önceki yıla göre yüzde 13 düzeyinde artış var. Otomobil dünyası özellikle son dönemlerde fazlasıyla hareketli. Bu hareketliliği her alanda görmek mümkün.