Türkiye’de bir ilk: Amedspor’un doktoruna bile ceza verildi!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2019 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 11:34 am

PFDK, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler’in Çorumspor ile çıktığı karşılaşmada hakem tarafından kırmızı kart gösterilen Kulüp doktoru Hakan Tekin’e 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübeye giriş yasağı ile 3 bin TL para cezası verdi.

Türkiye’de yeni yönetmelik ile ilk kez bir hakem, kulüp doktoruna kırmızı kart göstermiş oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçen hafta kurula sevk edilen kulüpler ve oyuncular ile ilgili çeşitli cezalar verdi. Cezalardan biri de Amedspor kulüp doktoru Hakan Tekin’e kesildi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre, uzun yıllardır kulüpte doktorluk yapan Dr. Hakan Tekin’e geçen hafta oynanan Çorumspor maçında, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübeye giriş yasağı ile 3 bin lira para cezası verildi.

İlk kez bir maçta hakem tarafından kulüp doktoruna kırmızı kart gösterilirken, bunun yeni yönetmelik ile mümkün hale geldiği öğrenildi.

Dr. Hakan Tekin, daha önce takımının uçak ile yaptığı yolculukta, aynı uçakta fenalaşan bir yolcuya yaptığı müdahale ile Türkiye gündemine gelmişti.

Amedspor takım doktoru Hakan Tekin, maçta kendi takımlarına tepki gösterdiği sırada kalp krizi geçiren bir Karagümrükspor taraftarının hayatını da kurtarmıştı. Tekin, dilini yutan taraftara zamanında müdahale ederek, yaşama döndürmüştü.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ayrıca, Çorumspor maçında “taraftarın neden olduğu saha olayları”nedeniyle Amedspor’a 6 bin TL para cezası verdi.